На 8 порцій
Приготування: 45 хв.
Випікання 17 хв.
Настоювання 15 хв. + 15 хв.
Заварне тісто:
125 мл молока
60 вершкового масла
½ ч. л. солі
½ ч. л. цукру
70 гмуки
2 яйця
М’яте морозиво:
200 мл незбираного молока
90 мл вершків
10 гсухого молока
2 гілочки м’яти
1 яєчний жовток
70 гсахара
М’ятно-шоколадний соус:
150 мл молока
50 гсахара
5 гм’яти
135 гтемного шоколаду
Обладнання:
Кондитерський мішок, дрібне сито, тертка,
Заварне тісто
Розігрійте духовку до 165 “С (термостат 5-6). У каструлі розігрійте молоко з вершковим маслом, сіллю і цукром. Доведіть до кипіння, а потім, знявши з вогню, додайте|добавляйте| муку|борошно|, як слід перемішайте і знову поставте на вогонь. Підсушіть тісто протягом 30 секунд, безперервно помішуючи, викладіть гаряче тісто в миску, введіть попередньо збиті яйця, наповніть кондитерський мішок, сформуйте на дошці невеликі профітролі, поставте в духовку на 17 хвилин, вийміть з духовки і дайте охолонути.
М’яте морозиво
Розігрійте в каструлі молоко, вершки та сухе молоко. Додайте свіжу м’яту, зніміть з вогню, накрийте кришкою і настоятися протягом 15 хвилин. Процідіть через дрібне сито, а потім вилийте в миску попередньо змішані в мисці цукор і яєчний жовток. Знову перелийте в каструлю і варіть на слабкому вогні, безперервно помішуючи. Коли суміш загусне (при 82 ° С, якщо у вас є термометр), зніміть з вогню. Процідіть через дрібне сито в миску. Поставте миску в чашу холодною водою, щоб прискорити охолодження. Коли суміш охолоне, перелийте її в морозицю та запустіть режим виготовлення морозива.
М’ятно-шоколадний соус
У каструлі розігрійте молоко та цукор. Зніміть з вогню, додайте м’яту, накрийте та залиште наполягати на 15 хвилин. Процідіть через дрібне сито і вилийте гарячу суміш на попередньо натертий шоколад. Добре перемішайте, поставте на теплу водяну баню.
Сервірування
Розріжте профітролі на половинки, заповніть їх м’ятним шоколадом. Накрийте верхніми половинками. Розкладіть по 4 профітролі на тарілку і полийте тістечка невеликою кількістю теплого м’ятного шоколаду.
Ви можете варіювати смак, вибираючи різні сорти шоколаду – більш менш гіркі або ароматизовані.