Капустняк по-запорізькому

По 1 кг свинини, картоплі та квашеної капусти, по 100 г пшона та сала, 1 велика цибулина, півголовки часнику, 250 г сметани, пучок петрушки, сіль, чорний мелений перець, вершкове масло.
Свиняче м’ясо відваріть шматком, бульйон процідіть, м’ясо дрібно наріжте, поверніть у бульйон. Картоплю дрібно наріжте, викладіть у бульйон.

Капусту промийте холодною водою, гарненько вичавте, якщо смужки капусти дуже довгі, наріжте дрібніше і додайте в бульйон, всипте пшоно і варіть на слабкому вогні до готовності картоплі і крупи. Цибулю дрібно наріжте і підсмажте на вершковому маслі, заправте капустняк. Сало розітріть у ступці з часником, сіллю та зеленню. Заправте суп. Дайте закипіти та знімайте з вогню.