Юшка з копченостями та квасолею по-карпатськи

4 копчених свинячих ребра, 200 г копчено-вареної ковбаси високої якості, 1 ст. квасолі, 1 великий корінь петрушки, 1 цибулина, шматочок кореня селери розміром з цибулину, 2 помідори, 1 невеликий солодкий перець, 3 часточки часнику, 3 ст. л. борошна, півпучка петрушки, 1 ч. л. з гіркою червоний мелений перцю, лавровий лист, сіль.

Ребра проваріть у 6 ст. води протягом години на слабкому вогні, залиште на ніч наполягати в холодильнику.

Окремо замочіть на ніч у холодній чистій воді промиту квасолю. Корінь петрушки та селера наріжте кубиками. Зберіть з бульйону, звареного на копченостях, жир, розтопіть його в сковороді, якщо жиру мало, влийте трохи олії і обсмажте петрушку з селери до золотистості. Влийте в бульйон квасолю разом із водою, у якій вона вимочувалася. Доведіть до кипіння та варіть на слабкому вогні 25-30 хвилин.

Посоліть, додайте дрібно|мілко| нарізаний помідор і смужками – перець, пропущений через прес часник і продовжуйте варити до готовності квасолі. Ковбасу наріжте кухлями, підсмажте на сковороді, вийміть, а на жиру, що залишився, підсмажте до золотистості дрібно нарізану цибулю. Всипте муку|борошно|, розмішайте, додайте|добавляйте| перець і влийте кілька ложок бульйону. Зніміть з вогню і розмішайте, щоб не було грудок. Додайте в суп кільця ковбаси, підсмажування та дрібно рубану петрушку.