Безе зі сливами

Складові:

• 1,5 ст. борошна

• 1 ст. та 3 ст.л. цукру

• 150 г маргарину

• 1 яйце та 3 білки

• 3 ст. сметани

• розпушувач

• 1 ч. л. крохмалю

• 1 ст. рому

• ванілін

• 500 г слив

Приготування:

У борошно додати розпушувач. Охолоджений маргарин натерти на тертці та розтерти з борошном. Додати сметану, яйце, збите з|із| 3 ст.л. цукру та щіпкою ваніліну. Перемішати і викласти тісто у форму, змащену олією. Зробити борти, поставити в холодильник. Зливи нарізати. Охолоджені білки збити із сіллю у тугу піну. Продовжуючи збивати, додати по ложці 1 ст. цукру, в кінці – щіпку ваніліну та ром. Тісто посипати крохмалем, викласти сливи. Випікати у духовці при 180 град. 30 хв. Прикрасити пиріг збитими білками та поставити ще на 10 хв. у духовку.