Складові:
• 1,5 ст. борошна
• 1 ст. та 3 ст.л. цукру
• 150 г маргарину
• 1 яйце та 3 білки
• 3 ст. сметани
• розпушувач
• 1 ч. л. крохмалю
• 1 ст. рому
• ванілін
• 500 г слив
Приготування:
У борошно додати розпушувач. Охолоджений маргарин натерти на тертці та розтерти з борошном. Додати сметану, яйце, збите з|із| 3 ст.л. цукру та щіпкою ваніліну. Перемішати і викласти тісто у форму, змащену олією. Зробити борти, поставити в холодильник. Зливи нарізати. Охолоджені білки збити із сіллю у тугу піну. Продовжуючи збивати, додати по ложці 1 ст. цукру, в кінці – щіпку ваніліну та ром. Тісто посипати крохмалем, викласти сливи. Випікати у духовці при 180 град. 30 хв. Прикрасити пиріг збитими білками та поставити ще на 10 хв. у духовку.