На 6 порцій
Приготування: 30 хв.
Заморожування 6 год.
Варіння 5-10 хв.
90 мл апельсинового соку
70 гсахара
Цедра 1 апельсину
3 яєчні жовтки (75 г)
100 мл вершків
50 мл лікеру «Гран-Марньє»
Обладнання:
Кухонний термометр, міксер, вощений папір, формочки для суфле
Приготування суфле глясі
Змішайте в каструлі апельсиновий сік, цукор та цедру. Доведіть до кипіння. Опустіть термометр у киплячий сироп. Коли температура досягне 105 °С, зніміть із вогню. Помістіть яєчні жовтки в чашу міксера та збийте на великій швидкості. Дуже обережно влийте киплячий сироп, продовжуйте швидко збивати суміш до повного остигання. У мисці збийте рідкі вершки в неміцну піну. Обережно перемішайте обидві маси, вливши лікер «Гран-Марньє».
Підготовка форм
Виріжте з вощеного паперу 6 прямокутників, удвічі більших, ніж формочки для випікання (ці «манжети» повинні збільшити висоту форм на 2-3 см). Надійно прикріпіть папір до форм за допомогою гумок або мотузки.
Висадка суфле у форми
Висадіть підготовлене суфле у форми, вистелені папером і поставте в заморожувач мінімум на 6 годин.
Сервірування
Зніміть вощений папір, посипте поверхню суфле цукровою пудрою та кількома ниточками апельсинової цедри.
Ви можете змінити аромат цього холодного десерту, взявши замість лікеру «Гран-Марньє» щось інше – лимончелло або іншу настойку з цитрусових, грушеву горілку тощо.