Суфле глянс з лікером

На 6 порцій

Приготування: 30 хв.

Заморожування 6 год.

Варіння 5-10 хв.

90 мл апельсинового соку
70 гсахара
Цедра 1 апельсину
3 яєчні жовтки (75 г)
100 мл вершків
50 мл лікеру «Гран-Марньє»

Обладнання:

Кухонний термометр, міксер, вощений папір, формочки для суфле

Приготування суфле глясі

Змішайте в каструлі апельсиновий сік, цукор та цедру. Доведіть до кипіння. Опустіть термометр у киплячий сироп. Коли температура досягне 105 °С, зніміть із вогню. Помістіть яєчні жовтки в чашу міксера та збийте на великій швидкості. Дуже обережно влийте киплячий сироп, продовжуйте швидко збивати суміш до повного остигання. У мисці збийте рідкі вершки в неміцну піну. Обережно перемішайте обидві маси, вливши лікер «Гран-Марньє».

Підготовка форм

Виріжте з вощеного паперу 6 прямокутників, удвічі більших, ніж формочки для випікання (ці «манжети» повинні збільшити висоту форм на 2-3 см). Надійно прикріпіть папір до форм за допомогою гумок або мотузки.

Висадка суфле у форми

Висадіть підготовлене суфле у форми, вистелені папером і поставте в заморожувач мінімум на 6 годин.

Сервірування

Зніміть вощений папір, посипте поверхню суфле цукровою пудрою та кількома ниточками апельсинової цедри.

Ви можете змінити аромат цього холодного десерту, взявши замість лікеру «Гран-Марньє» щось інше – лимончелло або іншу настойку з цитрусових, грушеву горілку тощо.